Tiia Kivistö
Työnjohtaja, Renta Työmaatilat

“Ei tarvitse hävetä missä yrityksessä on töissä”

–Jo ensimmäisessä haastattelussa minulle tuli vahva fiilis, että tämä on minun paikka. Tänne minä haluan.

Tiia Kivistö oli jo pitkään kaivannut uusia haasteita työelämään. Ammattikeittiöiden parissa aikaisemmin työskennellyt Kivistö aloitti Renta Työmaatiloissa aluksi toimistoassistenttina 2019 marraskuussa. Ensimmäisen puolen vuoden jälkeen Tiian esimies Jari Korhonen tarjosi työnjohtajan paikkaa.

–Totta kai se tuntuu hyvältä! Odotin edellisessä työpaikassa monta vuotta mahdollisuutta, ja kävin kouluja jotta saisin mahdollisuuden edetä. Nyt koen saaneeni kiitoksen siitä työstä, ja melko nopealla aikataululla. Tuli sellainen olo, että minuun luotetaan.

Työnjohtajan tehtävät tuntuvat Tiiasta tällä hetkellä sopivalta. Päätöstä lähteä Rentalle ei ole tarvinnut katua Kivistön mukaan päivääkään.

–Vastuullani on tämän hallin toiminta. Kaikki lähtevät ja saapuvat tilat kulkevat minun käsien kautta. Teen listat ja jaan sekä aikataulutan työt hallissa – kuka tekee ja mitä tekee. Minun vastuulla on, että saadaan tilat lähtemään aikataulussa asiakkaalle.

Seitsemän vuoden toimistotyön jälkeen Tiiasta tuntuu mukavalta, ettei tarvitse nököttää tietokoneella. Siitäkin huolimatta, että talven lumi, kylmä ja kura sekä liukkaus tuovat työhön oman sävynsä.

–En ole oikeastaan työpäivän aikana lainkaan paikoillaan. Kävelen hallissa ja käyn toki myös työmailla. Liikkuva työ on mun mieleen!

Rentalla ihmisiin luotetaan

–Se on iso ero aikaisempaan, että kaikki ajattelevat asioita asiakkaan kannalta. Jokainen yrittää tehdä työn niin hyvin, että asiakas on tyytyväinen. Meillä ei ole välinpitämättömyyttä. Kukaan ei sano, että ei ole mun asia tai ei kuulu mulle. Olen itse ajatellut aina sillä tavalla, mutta täällä kaikki ymmärtävät sen, että asiakas on se joka meidän palkan maksaa.

Turhaa byrokratiaa puolestaan kartetaan ja ihmisiin luotetaan. Kivistön mukaan tämä näkyy myös siinä, että tiimit pystyvät aidosti toimimaan nopeasti asiakkaan tarpeen mukaan.

–Jos asiakas haluaa seinän tuohon tai kalusteet näin, niin mehän tehdään.

Tiialle on tärkeää, että yritys tarjoaa onnistumisen edellytykset. Työvälineiden pitää olla kunnossa. Ihmisten ajan ja hermojen kustannuksella ei kannata yrittää säästää. Rentalla palautteeseen regoidaan viipymättä.

–Kun joku tulee sanomaan että joku työkalu puuttuu, tai on mennyt rikki, se hommataan. Ei tarvitse mennä toimitusjohtajalta kysymään. On sitten kyse tietokoneesta tai porakoneesta – se vaikuttaa kaikkeen. Loppupeleissä se voi vaikuttaa asiakkaaseen, joka ei saa tilaamaansa ajoissa.

–Meillä on itse asiassa paljonkin keskusteltu siitä, miten kalliiksi tulee jos yksi ihminen etsii vaikka tunnin päivässä työkaluja? Kuinka paljon menee viikossa, kuukaudessa saati vuodessa työaikaa hukkaan, jos jätetään hommaamatta muutaman satasen porakone tai mikä ikinä se sitten onkaan?Rentalla on sellainen olo, että luotetaan ihmisiin, ja luotetaan siihen että kaikki toimivat firman parhaaksi.

Juuri ihmiset ovat Rentalla työn paras puoli.

–Tämä oma porukka on tosi hyvä. Meillä on hyvä yhteishenki. Vaikka meihin mahtuu tosi erilaisia persoonia. Viimeinen vuosi on ollut tosi kiireinen, mutta tämä porukka on auttanut jaksamaan kaiken haipakan keskellä. Tämän meidän porukan takia on kiva tulla joka päivä töihin. Se on itselle tosi iso voimavara.

–Ei tarvitse miettiä kehtaanko sanoa missä yrityksessä olen töissä. Ei tarvitse hävetä – ja tämä on täyttä totta eikä lämpimikseen puhetta.

Tiia Kivistö

Koulutus: Merkonomi
Aloitti renttaajana: marraskuu 2019

Miksi suosittelisit Rentaa työpaikkana?

– Valta tehdä päätöksiä itsenäisesti. Se on oikeasti tosi iso plussa, joka vaikuttaa joka ikinen päivä.